/Bihor: Sediu modern pentru persoanele cu scleroză multiplă, prin investiţie Regio

Bihor: Sediu modern pentru persoanele cu scleroză multiplă, prin investiţie Regio

Persoanele cu scleroză multiplă din Oradea vor beneficia de un sediu modern şi adaptat cerinţelor specifice, în urma unei noi investiţii Regio, derulată de Primăria municipiului Oradea, printr-un proiect în valoare de peste trei milioane de lei.
Potrivit unui comunicat al Primăriei Oradea, în perioada martie 2011-martie 2013 se vor face investiţii în sediul actual al Centrului de zi pentru persoanele cu scleroză multiplă, astfel încât acesta să devină un spaţiu modern, adaptat persoanelor cu dizabilităţi.

Sediul modernizat va asigura o gamă variată de servicii, cu scopul de a ajuta persoanele în dificultate, rezolvarea unor probleme specifice cu care acestea se confruntă, dar şi organizarea unor ateliere de lucru pentru dezvoltarea deprinderilor de viaţă independente şi a competenţelor profesionale.

Dacă în prezent doar 27 persoane beneficiază de serviciile Centrului de zi, după implementarea programului numărul acestora va fi de 67, ca urmare a creşterii capacităţii pe care centrul o va putea asigura. Centrul va deservi şi alţi 276 de beneficiari din regiunea de Nord-Vest ai Serviciului de Informare şi Consiliere din Oradea, furnizat de Societatea de Scleroză Multiplă din România.
Municipiul Oradea este beneficiarul proiectului, finanţat prin POR, Axa 3 Domeniul Major de Interventie 3.2 – Infrastructura socială, având o valoare totală de 3.054.811,12 lei, din care valoarea asistenţei nerambursabile este de 2.402.359,26 lei.