/Bihor: Prognostic rezervat in cazul politistului care si-a impusscat parintii

Bihor: Prognostic rezervat in cazul politistului care si-a impusscat parintii

Prognosticul medical în cazul poliţistului orădean care şi-a împuşcat părinţii este rezervat din cauza distrugerii masive a masei cerebrale.
Medicul şef al SMURD Bihor, Hadrian Borcea, îi dă foarte puţine şanse de supravieţuire.
“Pacientul trăieşte, dar are leziuni extrem de severe la nivelul capului şi al creierului. Prognosticul medical este extrem, extrem de rezervat, din cauza distrugerii masive a masei cerebrale. Şansele sunt practic zero’, a declarat, joi, pentru AGERPRES, medicul Hadrian Borcea.
Poliţistul Gabriel Venter, în vârstă de 33 de ani, şi-a împuşcat miercuri seară părinţii, supărat că aceştia nu erau de acord să se însoare cu iubita lui, după care şi-a tras un glonţ în cap, dar nu a murit, fiind în comă profundă, de gradul 4.


Potrivit datelor oferite de prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Viorel Gavra, poliţistul Gabriel Venter şi-a omorât mai întâi tatăl, cu două focuri de armă în zona abdomenului, la serviciul acestuia, în zona triajului, unde lucra ca agent de pază la o firmă. Venter s-a deplasat apoi cu autoturismul la casa părintească, unde şi-a omorât mama, cu un glonţ în inimă.
Poliţistul mers apoi tot cu maşina personală pe strada Seleuşului din Oradea şi s-a împuşcat în cap în autoturism.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, Alina Dinu, agentul Venter a fost încadrat la Poliţia de frontieră în 2001, de unde a fost transferat în 2009 la Poliţia Municipiului Oradea şi a fost testat psihologic în acelaşi an. Din 2009 până în mai 2011, a fost agent de siguranţă publică în cadrul Poliţiei Oradea, iar în urmă cu o lună a fost angajat ca poliţist de proximitate în cadrul poliţiei.
Ancheta este coordonată de prim-procurorul Viorel Gavra, care a dispus formarea a trei echipe de cercetare, alcătuite din poliţişti şi criminalişti, respectiv pe Seleuşului, la locul de muncă al bărbatului şi la casa părintească.