/Bihor: Politistul care s-a impuscat, dupa ce si-a omorat parintii, se afla in moarte cerebrala

Bihor: Politistul care s-a impuscat, dupa ce si-a omorat parintii, se afla in moarte cerebrala

Corpul de control al Inspectoratului General al Poliţiei Române a demarat, joi, la Oradea, o anchetă în cazul poliţistului care şi-a omorât miercuri seară părinţii prin împuşcare, după care şi-a tras un glonţ în cap, cu intenţie sinucigaşă.
Potrivit managerului Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, dr. Carmen Pantiş, poliţistul Gabriel Venter se află în moarte cerebrală, ceea ce înseamnă că doar inima îi bate, trupul fiind alimentat prin aparate care îi susţin funcţiile vitale.
“Nu este în comă profundă, ci, mai grav, în moarte cerebrală”, a precizat medicul, care a adăugat că urmează să se discute cu familia pentru eventualitatea donării unor organe.
Potrivit procurorului Dorel Moţiu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, parchetul a deschis pe numele poliţistului un dosar penal pentru omor calificat şi omor deosebit de grav.


Comunicatul remis de Parchet arată că pe 15 iunie, în jurul orei 21,30, Venter Gabriel Cristian, în vârstă de 33 de ani, s-a deplasat cu autoturismul său personal la locul de muncă al tatălui său, Venter Gavril, în vârstă de 58 de ani, la CFR Auto Terminal Est Oradea, unde, întâlnindu-l, l-a împuşcat cu două gloanţe în abdomen, după care s-a deplasat la locuinţa în care se afla mama sa, Venter Mărioara, în vârstă de 51 de ani, pe care, de asemenea, a împuşcat-o.
“S-a deplasat apoi la locuinţa prietenei sale, pe care a informat-o telefonic în legătură cu faptele sale, după care s-a împuşcat în cap”, se arată în comunicat.
Potrivit anchetatorilor, tânărul şi-a împuşcat părinţii din cauza certurilor cauzate de faptul că aceştia nu erau de acord cu relaţia sentimentală a fiului lor cu o femeie căsătorită, care are o fetiţă de 12 ani.
Din primele cercetări a mai reieşit că femeia ar fi dorit să divorţeze şi să se căsătorească cu Gabriel, dar şi că vecinii familiei Venter au remarcat certuri aprinse, în cursul zilei de miercuri.