/Bihor: Numarul infectiilor respiratorii, in scadere

Bihor: Numarul infectiilor respiratorii, in scadere

Specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bihor susţin că se constată, săptămânal, o scădere a numărului de cazuri de infecţii respiratorii.
Potrivit unui comunicat remis joi de DSP Bihor, conform datelor raportate şi centralizate în supravegherea epidemiologică de rutină, săptămâna trecută, în judeţ, au fost înregistrate 2.394 cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare (din care 46 cazuri au necesitat internare), 997 cazuri de pneumonii (din care 157 cazuri au necesitat internare) şi două cazuri diagnosticate cu gripă pe baza criteriilor clinice, fără a fi internate.


”Se constată o scădere a numărului de cazuri faţă de săptămâna anterioară, iar valorile raportate sunt în intervalul aşteptat de cazuri noi. Estimăm că în perioada următoare numărul de cazuri noi de infecţii acute ale căilor respiratorii va fi în scădere, datorită creşterii temperaturii mediului ambiant şi a scăderii circulaţiei şi a activităţii virusurilor gripale”, se arată în comunicat.
De la începutul sezonului de vaccinare antigripală 2010/2011, au fost administrate 29.348 doze de vaccin antigripal din cele peste 35.000 aflate în stoc. Vaccinul antigripal poate fi administrat până în luna mai.
DSP Bihor recomandă autoizolarea la domiciliu la primele semne de boală: febră, secreţii nazale, dureri de cap, tuse, dureri în gât.