/Bihor: Conferentiar universitar cercetat pentru luare de mita

Bihor: Conferentiar universitar cercetat pentru luare de mita

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor au început urmărirea penală faţă de un conferenţiar universitar, în vârstă de 64 de ani din Oradea, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.
Potrivit unui comunicat al parchetului, din primele cercetări a rezultat că, în calitate de conferenţiar universitar la Facultatea de Medicină şi Farmacie din Oradea, cadrul universitar a pretins şi a primit, pe 22 iunie, de la studenţii grupei I a anului III, specializarea medicină dentară, o broşă din aur în valoare de 343 de lei, în vederea promovării de către aceştia a examenului de pe 24 iunie la disciplina endocrinologie.
Purtătorul de cuvânt al parchetului, procurorul Dorel Moţiu, a precizat în comunicat că în cauză cercetările continuă, conferenţiarul fiind audiat în cursul zilei de luni.


Potrivit procurorului, universitarul, conferenţiar la Catedra Medicală II, a fost denunţat chiar de studenţii cărora le-a pretins mita.
La percheziţiile domiciliare, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor sub coordonarea procurorilor au găsit diverse bijuterii din aur, în plicuri cu dedicaţii, constând în brăţări, inele, lănţişoare. Toate acestea au fost indisponibilizate de poliţişti până la încheierea anchetei.