/Biberoanele pe baza de bisfenol A interzise in intreaga UE incepand de miercuri

Biberoanele pe baza de bisfenol A interzise in intreaga UE incepand de miercuri

Compusul chimic bisfenol A /BPA/ va fi interzis în fabricarea biberoanelor începând de miercuri şi toate produsele care conţin această substanţă, prezentă în numeroase recipiente de plastic alimentare, vor fi retrase de pe piaţă în toate statele membre ale Uniunii Europeane, a anunţat marţi Comisia Europeană, informează AFP.

Începând de miercuri, biberoanele care conţin bisfenol A nu vor mai putea fi comercializate, nici importate în ţările UE.

Interdicţia folosirii acestei substanţe chimice a fost decisă în ianuarie şi, începând din martie, UE a interzis deja fabricarea de biberoane conţinând BPA pe întreg teritoriul său.

‘1 iunie va fi un punct de reper în eforturile noastre de a proteja mai bine sănătatea cetăţenilor UE şi, în special, cea a copiilor’, a afirmat comisarul european pentru sănătate, John Dalli.

BPA este un compus organic care intră în compoziţia policarbonaţilor utilizaţi pentru fabricarea obiectelor din plastic, între care şi biberoanele. Cantităţi mici de BPA din sticlele de plastic pot ajunge în lichidele pe care le transportă atunci când recipientele sunt încălzite la temperaturi înalte.