/Berlinul vrea sa faciliteze angajarea inginerilor si doctorilor straini

Berlinul vrea sa faciliteze angajarea inginerilor si doctorilor straini

Ministrul german al educaţiei, Annette Schavan, a anunţat marţi că Berlinul vrea să faciliteze recrutarea inginerilor şi medicilor străini pentru a combate penuria de mână de lucru calificată de care suferă Germania, relatează France Presse.

‘Suntem cu toţii de acord când spunem că sistemul complicat de prioritate la angajare /oferit unui cetăţean german sau din Uniunea Europeană/ pentru ingineri şi doctori trebuie abolit’, a afirmat dna Schavan într-un interviu pentru cotidianul regional Neue Passauer Presse.

‘Pe viitor, nu va mai fi necesar să se dovedească faptul că pentru o anumită ofertă de muncă nu s-a putut găsi niciun candidat german sau din UE’, potrivit ministrului conservator, care a vorbit despre un pas important în faţa ‘lipsei grave de candidaţi’. Guvernul Angelei Merkel va examina miercuri, în cadrul consiliului de miniştri, un proiect de lege pe acest subiect.

În octombrie, Annette Schavan a apreciat că circa 300.000 de imigranţi calificaţi ar putea fi angajaţi în Germania datorită unei relaxări a regulilor privind angajarea de mână de lucru străină, în special printr-o mai bună recunoaştere a diplomelor străine. Germania, care a fost implicată într-o dezbatere violentă asupra imigraţiei toamna trecută, vrea să faciliteze recunoaşterea diplomelor obţinute în străinătate, notează AFP.