/Ben Laden, identificat gratie unei mostre ADN prelevate de la una dintre surorile sale

Ben Laden, identificat gratie unei mostre ADN prelevate de la una dintre surorile sale

Un test ADN a confirmat că persoana ucisă de trupele speciale americane este cu adevărat liderul Al Qaida, Osama ben Laden, a anunţat luni un responsabil american, transmit agenţiile internaţionale de presă.

Anterior, postul de televiziune american ABC, citat de http://ecodiario.eleconomista.es, a relatat că ben Laden a fost identificat graţie unei mostre de ADN obţinută de la una dintre surorile sale, care a murit de cancer în SUA. Mostra a fost păstrată pentru situaţia în care ar fi fost necesară în procesul de verificare a identităţii liderului Al Qaida.

Forţele americane au transportat, cu ajutorul unui elicopter, corpul neînsufleţit al lui ben Laden până în Afganistan, unde ADN-ul său a fost comparat cu cel al surorii sale. Ulterior, cadavrul lui Osama ben Laden a fost aruncat în mare, din câte se pare pentru a respecta un obicei musulman.

Potrivit postului ABC, ben Laden a fost împuşcat în cap, iar apoi a mai primit încă un glonţ, pentru ca trupele speciale să fie sigure că liderul Al Qaida este mort.