/Ban Ki-moon doreste eradicarea SIDA in zece ani

Ban Ki-moon doreste eradicarea SIDA in zece ani

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a propus, în discursul rostit în deschiderea summitului ONU referitor la combaterea SIDA, eradicarea acestei boli în termen de zece ani şi a cerut statelor membre să ‘dea dovadă de curaj’, relatează AFP.
‘Astăzi, ne-am reunit ca să eradicăm SIDA. Acesta este obiectivul nostru: să eradicăm SIDA în termen de zece ani, să nu mai existe noi cazuri de infectare şi persoane care mor din cauza acestei boli’, a declarat Ban Ki-moon, în faţa şefilor de stat şi de guvern prezenţi la reuniune.
‘Dar dacă dorim ca SIDA să devină istorie, trebuie să fim curajoşi’, a mai spus el.


La treizeci de ani de la apariţia HIV, Naţiunile Unite au organizat un summit cu prilejul căruia vor defini angajamentele comunităţii internaţionale în combaterea epidemiei care continuă să afecteze 7.000 de persoane în fiecare zi în ciuda progreselor înregistrate în statele sărace.
Secretarul general al ONU a explicat că unul dintre principalele sale obiective este acela de a permite tuturor bolnavilor accesul la tratament. Ban Ki-moon a insitat de asemenea asupra necesităţii de a revoluţiona campaniile de prevenire utilizând noile tehnologii de comunicare.
Preşedintele Adunării General a ONU, Joseph Deiss, a subliniat că numărul persoanelor bolnave de SIDA care primesc tratament a crescut semnificativ în ultimii cinci ani.
‘Numărul cazurilor de noi infectări a scăzut în mod evident’, a afirmat Deiss. ‘Însă din cauza costurilor, 10 milioane de persoane nu au acces la tratament’.