/Bal caritabil pentru copiii bolnavi de cancer

Bal caritabil pentru copiii bolnavi de cancer

Aproximativ 200.000 de copii sunt diagnosticaţi cu cancer, în fiecare an, la nivel mondial, iar dintre aceştia doar 30% primesc tratament adecvat, se arată într-un comunicat de presă remis, luni, de Asociaţia Părinţilor cu Copii Bolnavi de Cancer, Leucemii şi Anemii Grave.
Potrivit datelor furnizate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, aproximativ 90.000 de copii mor din cauza bolii, anual, la nivel mondial, şi se înregistrează o incidenţă de 816 cazuri noi la fiecare 100.000 de copii.
Statisticile la nivelul României sunt estimative, întrucât Registrul naţional de cancer nu funcţionează încă.
Conform Asociaţiei PAVEL – Primind Ajutor, Viaţa Este Luminoasă, 500 de copii români sunt diagnosticaţi cu cancer în fiecare an, în prezent existând aproximativ 5.000 de pacienţi cu boala în evoluţie sau remisiune.
În România, rata vindecării de cancer este în medie de 30-60%, în funcţie de specificul bolii.

Dacă este depistat la timp şi tratat corect, cancerul infantil răspunde mai bine la tratament decât cancerul adulţilor.
“Costurile ce implică diagnosticul şi tratamentul unui copil bolnav de cancer sunt ridicate şi nu sunt întotdeauna subvenţionate de către stat, iar nevoile copiilor ce suferă de cancer sunt multiple, oscilând de la nevoia de afecţiune la nevoia de resurse financiare pentru diagnosticare şi tratament, de la nevoia de programe de terapie prin joc şi consiliere psihologică la nevoia resurselor materiale zilnice pentru hrană şi igienă”, a declarat preşedintele Asociaţiei PAVEL, Olga Cridland.
“Boala are un impact emoţional şi financiar uriaş atât asupra copilului şi tânărului bolnav, cât şi asupra familiei acestuia, de aceea este de apreciat orice efort din partea oamenilor pentru a uşura suferinţa acestora”, a menţionat Alina Mitroi, psiholog Asociaţia PAVEL.
Un grup de studenţi ai Facultăţii de Administraţie şi Management Public – ASE Bucureşti voluntari în cadrul Asociaţiei PAVEL supune atenţiei publice şi mai ales tinerilor nevoile copiilor mai puţin norocoşi, privaţi de seninătatea şi bucuriile copilăriei de această boală necruţătoare. Ei au organizat balul Fun for Life alături de artişti care susţin cauza.
Pe 24 mai, începând cu ora 20,00, în club Dumars, va avea loc evenimentul în scopuri caritabile împreună cu artişti celebri, trupe de dans şi studenţi talentaţi.