/Bacterie periculoasa in Germania: UE face apel la vigilenta

Bacterie periculoasa in Germania: UE face apel la vigilenta

Comisia Europeană a solicitat joi persoanelor care au vizitat recent Germania să manifeste vigilenţă în cazul apariţiei simptomelor bolii care se răspândeşte cu repeziciune în această ţară, provocată de o bacterie suspectată că s-ar afla la originea morţii a patru persoane, relatează AFP.

‘Pentru moment, nu există nicio dovadă a răspândirii infecţiei în alte ţări, dar cazuri suspecte semnalate în Suedia, Regatul Unite şi Olanda vizând persoane care au călătorit recent în Germania sunt în curs de examinare’, a indicat purtătorul de cuvânt al Comisiei pe probleme de sănătate, Frederic Vincent.

Persoanele care au vizitat recent Germania trebuie să fie atente la simptome, în caz de diaree şi sângerări să consulte de urgenţă medicul, face apel Comisia, subliniind că este ‘esenţial să fie identificate cazurile potenţiale ale acestei maladii pentru a evita propagarea infecţiei’.

Castraveţii, roşiile şi salata cosumate în stare crudă ar putea fi la originea propagarăii rapide a acestei bacterii, potrivit Ministerului german al Agriculturii. Această infecţie provocată de bacteria E.coli enterohemoragică (Eceh) cauzează hemoragii în sistemul digestiv sau tulburări grave cunoscute sub numele de sindrom hemolitic şi uremic (SHU).

Autorităţile sanitare germane au raportat moartea a patru persoane care au fost infestate cu această bacterie în nordul şi nord-estul ţării, chiar dacă legătura directă între moartea lor şi bacterie nu a fost încă stabilită în mod oficial.