/Bacteria ucigasa: Spania intentioneaza sa ceara despagubiri

Bacteria ucigasa: Spania intentioneaza sa ceara despagubiri

Spania intenţionează să ceară despăgubiri pentru prejudiciile cauzate agriculturii sale de informaţiile conform cărora castraveii spanioli s-ar afla la originea intoxicaţiei alimentare care a provocat moartea mai multor persoane în Europa, a afirmat marţi ministrul de externe spaniol Trinidad Jimenez.

Spania va evalua aceste prejudicii, apoi va decide dacă are posibilitatea “să ceară o indemnizaţie din partea Comisiei Europene pentru compensarea pierderilor financiare suferite de producătorii” spanioli, a afirmat şefa diplomaţiei spaniole, în timpul unei vizite în Mexic, citează AFP.

Deocamdată, “lucrul cel important pentru asigurarea securităţii alimentare este să determinăm originea infecţiei”, a subliniat oficialul spaniol.

O specie rară a bacteriei E.coli a provocat o gravă epidemie de diaree în Germania, însă bacteria ucigaşă nu se află în castraveţii importaţi din Spania, sursa acestei contaminări “fără precedent”, soldată cu nouă decese în Germania şi două în Suedia, fiind deocamdată necunoscută, a anunţat marţi Comisia Europeană.

Autorităţile germane au anunţat 15 decese şi 373 de cazuri de contaminare cu E.coli.