/Bacteria mortala: trei noi decese ridica bilantul la 33 de morti

Bacteria mortala: trei noi decese ridica bilantul la 33 de morti

Bacteria E.coli a făcut noi victime în Germania, bilanţul epidemiei ajungând la 33 de morţi, între care 32 în această ţară, informează vineri AFP.

În cursul dimineţii, autorităţile sanitare din landul Saxonia Inferioară au anunţat decesul unei femei în vârstă de 75 de ani. După-amiază, a fost comunicată moartea unei septuagenare din Schleswig-Holstein şi a unui bărbat în vârstă de 81 de ani, spitalizat la Clinica Universitară Hamburg-Eppendorf .

Autorităţile sanitare federale au anunţat vineri că sursa contaminării cu o tulpină rară şi foarte virulentă a bacteriei erau nişte seminţe germinate. Tulpina virulentă şi rezistentă a fost identificată, pentru prima dată, la seminţe încolţite provenind de la ferma biologică Gärtnerhof din Bienenbüttel (nord), suspectată de mai multe zile că s-ar afla la originea contaminării.

Bacteria mortală a fost identificată de oamenii de ştiinţă din landul Renania de Nord-Westfalia într-un ambalaj găsit în pubela unei familii, în care s-au înregistrat două cazuri de îmbolnăvire cu E.coli.

Vineri dimineaţă, autorităţile germane au ridicat alerta cu privire la consumul de salată, castraveţi şi roşii crude, care era în vigoare de la 25 mai.

Bogate în vitamine şi minerale, seminţele germinate se consumă mai ales în salate şi sandvişuri. Cultivate în condiţii de căldură şi umiditate, ele pot deveni vectori de bacterii patogene, precum Eceh şi salmonella, au descoperit cercetătorii.