/Bacteria Eceh: Legumele spaniole si germane interzise in Qatar

Bacteria Eceh: Legumele spaniole si germane interzise in Qatar

Qatarul a interzis importul de castraveţi, roşii şi salată din Spania şi Germania, a anunţat sâmbătă agenţia oficială QNA, după numeroase contaminări cu bacteria Eceh care au făcut 19 morţi în Europa.
“Consiliul Suprem al Sănătăţii din Qatar a decis să interzică temporar castraveţii, roşiile şi salata proaspătă din Spania şi Germania ca urmare a epidemiei E.coli”, a relatat agenţia QNA.
Consiliul “nu va ezita să interzică toate legumele din toate ţările europene dacă este necesar”, a adăugat un purtător de cuvânt al organismului, citat de agenţie.


Potrivit OMS, 12 ţări europene au semnalat deja cazuri de contaminare cu bacteria Eceh, care provoacă sângerări ale sistemului digestiv şi, în cazurile cele mai grave, probleme renale. În total, aproape 2.000 de persoane ar fi infectate.
În schimb, vectorul de contaminare, care afectează mai ales femeile, rămâne necunoscut. Castraveţii spanioli au fost un timp incriminaţi, dar analizele nu permit să fie incriminate legume, potrivit laboratorului european de referinţă pentru Escherichia coli din Roma, aminteşte AFP.