/Bacau: Viata unei tinere si a copilului sau, salvata de medicii Maternitatii dupa mai multe operatii

Bacau: Viata unei tinere si a copilului sau, salvata de medicii Maternitatii dupa mai multe operatii

Medicii Maternităţii din Bacău au reuşit să salveze viaţa unei tinere în vârstă de 17 ani şi a copilului pe care l-a născut după mai bine de o lună de zile de spitalizare pe parcursul căreia au fost nevoiţi să efectueze mai multe intervenţii chirurgicale.
‘Nu am mai întâlnit un asemenea caz în cei peste 40 de ani de practică medicală’, a declarat pentru AGERPRES medicul Vladimir Corneliac, cel care a ‘dus’ greul acestui caz..
Potrivit acestuia, tânăra s-a prezentat la maternitate şiroind, pur şi simplu, puroi. Tânara le spusese medicilor că nu ştia că este gravidă.


“Am extras o cantitate enormă de puroi, parcă nu se mai termina. Am reuşit, totuşi, chiar dacă fata făcuse septicemie, să aducem pe lume copilul, care, însă, prezenta hidrocefalie. Dorinţa de a trăi a adolescentei a fost un ingredient major în efortul nostru de a-i salva viaţa şi a copilului’, a explicat doctorul Corneliac.
Acesta a declarat pentru AGERPRES că ‘starea de sănătate atât a mamei, cât şi a copilului este foarte bună’, fapt pentru care tânara a fost externată joi.
Medicii susţin, însă, că bebeluşul readus la viaţă trebuie să fie dat în plasament, deoarece membrii familiei mamei nu au posibilităţi materiale să-i asigure, cel puţin în următoarele luni, o îngrijire corespunzătoare. Din această cauză, doctorul Corneliac a şi decis să-l boteze pe micuţ. În plus, tânara mama le-a spus medicilor că doreşte să-şi finalizeze studiile liceale întrerupte în momentul internării.