/Bacau: Seful organizatiei de tineret PDL Buhusi a murit dupa ce a facut un infarct

Bacau: Seful organizatiei de tineret PDL Buhusi a murit dupa ce a facut un infarct

Radu Coriolan Mărginean, liderul organizaţiei de tineret a PDL Buhuşi, a murit din cauza unui infarct miocardic, urmat de insuficienţă cardio-respiratorie acută, după cum au stabilit medicii legişti băcăuani, în prezent aşteptându-se, pentru formularea unui diagnostic final, rezultatele analizei toxicologice pentru care au fost recoltate probe.
“Rezultatul necropsiei arată că pacientul a decedat în urma unui infarct miocardic, insuficienţă cardio-respiratorie acută, cu tulburări de ritm cardiac paroxistice, pe fondul unui cord suferind de cardiopatie hipertrofică. Este vorba, practic, despre un cord mărit, netratat. S-au recoltat probe şi pentru analiza toxicologică, rezultatele fiind aşteptate în zilele următoare”, a declarat, joi, pentru AGERPRES, Mirela Romaneţ, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău.


Liderul organizaţiei de tineret a PDL Buhuşi a murit marţi la scurtă vreme după ce a fost consultat de un medic la Spitalul orăşenesc din localitate unde se prezentase acuzând ameţeli, greaţă, vărsături şi dureri de cap.
În camera de gardă i s-a făcut o ecografie şi un EKG şi i s-a administrat o injecţie, după care pacientul a părăsit unitatea medicală.
La aproximativ zece minute de la revenirea în locuinţa sa, el a murit.
Cazul este cercetat, în continuare, de poliţie. Autorităţile sanitare băcăuane au început, la rândul lor, o anchetă proprie.