/Bacau: O fetita de un an si patru luni, moarta din cauza unei viroze netratate

Bacau: O fetita de un an si patru luni, moarta din cauza unei viroze netratate

Rezultatele necropsiei efectuate de medicii legişti în cazul fetiţei în vârstă de un an şi patru luni, care a murit duminică la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău, au atestat faptul că “decesul a survenit din cauza unei pneumopatii virale netratate la timp”, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, Mirela Romaneţ, purtător de cuvânt al instituţiei medicale băcăuane.
Astfel se infirmă suspiciunea că moartea copilei ar fi avut legătură cu o lovitură la cap suferită după ce minora ar fi căzut din pat, aşa cum au susţinut la spital părinţii victimei.


În ancheta desfăşurată, poliţiştii au consemnat faptul că fetiţa a fost adusă la spital de mama sa, Gabriela F..
Medicii, constatând faptul că micuţa se afla în stop cardio-respirator, au efectuat manevre de resuscitare a copilului, însă fără a-i mai putea salva viaţa.
“Părinţii au declarat că, pe 15 aprilie, au părăsit locuinţa pentru a face câteva cumpărături. La întoarcere, fiica mai mare le-a spus că sora cea mică a căzut din pat şi s-a lovit la cap. Pe 16 aprilie, fetiţei i s-a făcut rău, iar mama a chemat ambulanţa. Moartea copilei a survenit din cauza netratării la timp a unei răceli”, a declarat, pentru AGERPRES, inspector Narcisa Butnaru, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău.
Cazul micuţei Gabriela Nicoleta F. a intrat şi în atenţia autorităţilor locale, reprezentanţi ai Serviciului Public de Asistenţă Socială şi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bacău demarând propriile anchete, deoarece în familia victimei mai există un copil.
Din primele cercetări rezultă că familia are domiciliul stabilit, prin cartea de identitate, în comuna Hemeiuş, dar că s-a adăpostit de ceva vreme într-o baracă în municipiul Bacău.
În funcţie de rezultatele anchetei sociale se vor lua măsurile de protecţie care se impun, conform legii, pentru cealaltă minoră a familiei copilei decedate pentru că nu a fost dusă la timp la medic.
În urmă cu două săptămâni, o altă fetiţă, în vârstă de doi ani, a murit la puţin timp după ce fusese internată în Spitalul Judeţean de Urgenţă din Bacău, tot datorită faptului că a contactat o răceală, netratată la timp.
Potrivit reprezentanţilor DGASPC, “minora locuia împreună cu bunica din partea mamei în municipiul Bacău, aceasta aducând-o la spital în stare gravă, iar tratamentul aplicat nu a mai avut efect”.
Medicii SPJ se arată îngrijoraţi că, “în foarte multe cazuri”, minorii ajung la spital foarte târziu după declanşarea bolii, fapt ce le pune, deseori, viaţa în pericol, iar vindecarea lor presupune importante cheltuieli cu spitalizarea şi medicamentele.