/Bacau: Doua persoane aflate pe un scuter, accidentate mortal de tren

Bacau: Doua persoane aflate pe un scuter, accidentate mortal de tren

Un bărbat şi o femeie şi-au pierdut viaţa după ce trenul personal nr. 5463, care circula pe ruta Bacău – Piatra Neamţ, a surprins pe calea ferată motoscuterul pe care se aflau cei doi, la traversarea drumului din zona Găzărie din oraşul Buhuşi, a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al judeţului Bacău, inspector Narcisa Butnaru.
Potrivit acesteia, poliţiştii au stabilit că, “la trecerea la nivel cu calea ferată, semnalizată cu indicatoarele ‘Stop’ şi ‘Crucea Sf. Andrei’, pe fondul neasigurării corespunzătoare, mopedul condus de Drăghiceanu Ion, de 34 de ani, şi pe care se mai afla Niţă Alina Elena, de 30 de ani, ambii din din satul Buda – Blăgeşti, a fost lovit de trenul personal’.
În acest an, au mai murit în accidente feroviare alte patru persoane.


Un tânăr din judeţul Vrancea a murit în drum spre spitalul din Oneşti, după ce, pe 7 martie, a căzut în localitatea băcăuană Căiuţi din trenul personal, care circula pe ruta Comăneşti – Adjud.
Pe 1 martie, un bătrân în vârstă de 81 de ani a decedat, după ce fusese surprins, la trecerea peste calea ferată, de trenul rapid 751, Bucureşti Nord – Botoşani, în zona pasajului de nivel Letea din municipiul Bacău.
Tot în acest an, în zona respectivă, unui tânăr de 27 de ani i-a fost retezat un braţ de un tren marfar, aflat în mişcare, pe lângă care a trecut.
De asemenea, în comuna Palanca, un tânăr de 29 de ani a sfârşit tragic, la începutul acestui an, sub roţile unui tren.