/`Aventura poetica`, un curs de formare pentru tinerii poeti din Madrid

`Aventura poetica`, un curs de formare pentru tinerii poeti din Madrid

Organizaţia de tineret Madrid Cultural Club realizează în perioada 24 – 31 mai 2011 cursurile de formare “Aventura poetică”, din cadrul unui proiect de sub egida ‘Tineret în acţiune’, sprijinit de Uniunea Europeană şi implementat în colaborare cu Institutul pentru Tineret, din cadrul Ministerului spaniol al Sănătăţii, Politicii Sociale şi Egalităţii, informează un comunicat de presă.

Folosind poezia ca metodă de incluziune, proiectul urmăreşte îmbunătăţirea cunoştinţelor, abilităţilor şi competenţelor profesioniştilor care lucrează cu tineri care întâmpină dificultăţi de integrare socio-culturală. Cursul de formare va avea loc în localitatea El Berrueco, din Sierra Norte, precum şi în diferite alte locaţii din Madrid, unde vor asista şi participa la diferite evenimente publice. De asemenea, va fi organizată şi o excursie în Cuenca.

Pe parcursul celor 8 zile ale acestui curs de formare, participanţi din 11 ţări – Bulgaria, Spania, Estonia, Franţa, Ungaria, Olanda, Italia, Marea Britanie, România, Slovenia şi Turcia – se vor aduna pentru a exersa creaţia poetică, sau a descoperi natura şi mediul cultural ca sursă de inspiraţie. Principalele metode de lucru combină educaţia formală şi nonformală, cu metode vizuale, auditive şi chinestetice, precizează sursa citată.

Cu această ocazie vor fi promovaţi 19 poeţi, dintre care 12 sunt de origine română.