/Autoritatile sanitare franceze anunta primul caz de imbolnavire cu bacteria E.coli

Autoritatile sanitare franceze anunta primul caz de imbolnavire cu bacteria E.coli

Autorităţile franceze au confirmat, miercuri, primul caz de îmbolnăvire provocat de bacteria E.coli şi au menţionat că este ‘probabil’ ca o încă persoană să fie afectată din aceeaşi cauză, alţi şapte pacienţi care prezintă diaree hemoragică fiind supuşi analizelor, informează EFE.
Institutul de Supraveghere Sanitară din Paris (InVS) a precizat într-un comunicat că pe teritoriul Franţei au fost înregistrate, până în prezent, 13 cazuri de diaree hemoragică, toate la persoane care vizitaseră Germania într-un interval de cel mult două săptămâni înainte de apariţia simptomelor.
Dintre acestea, un caz a fost confirmat microbiologic pozitiv, pentru o altă perosană rezultatul a fost neconcludent, fapt pentru care a fost supusă unor analize suplimentare, alte şapte aşteaptă rezultatul testelor medicale, iar la patru persoane s-a infirmat îmbolnăvirea cu bacteria E.coli.


După cum a precizat InVS, printre aceste persoane se numără un turist german care se găsea în Franţa în momentul apariţiei primelor simptome, doi cetăţeni francezi rezidenţi pe teritoriul german şi zece cetăţeni ai Hexagonului care au efectuat vizite peste Rin în cursul lunii mai.
Autoritatea sanitară de la Paris a subliniat că nicio persoană dintre cele amintite nu suferă de sindromul hemolitic uremic, formă complicată de infecţie a tractului gastro-intestinal provocată de bacteria E.coli.