/Autoritatile sanitar-veterinare au amendat cu 200.000 lei carmangerii din Piata Obor care vindeau carne de cal

Autoritatile sanitar-veterinare au amendat cu 200.000 lei carmangerii din Piata Obor care vindeau carne de cal

Un număr de cinci carmangerii din Piaţa Obor au fost amendate de inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bucureşti (DSVSA) cu suma de 40.000 de lei fiecare, pentru că au comercializat carne de cal pe post de carne de vită, se arată într-un comunicat transmis vineri de Agenţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).
În cadrul unei acţiuni comune efectuate de către DSVSA, Direcţia de Investigare a Fraudelor Sector 2 şi Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, au fost descoperite 413 kg de carne de cal, marfa fiind confiscată şi dirijată spre distrugere la o unitate de neutralizare a deşeurilor.


În continuare, specialiştii şi inspectorii ANSVSA investighează originea şi provenienţa produselor confiscate.
‘În continuare vor avea loc controale similare, pentru a-i depista pe cei care încearcă să încalce legea. Acţiunea din Piaţa Obor este unul dintre rezultatele investigaţiilor inspectorilor ANSVSA şi ai DSVSA judeţene, ale căror date au fost transmise şi celorlalte instituţii abilitate ale statului’, a declarat dr. Radu Roatiş Cheţan, preşedintele ANSVSA.
Specialiştii ANSVSA au ţinut să precizeze că acest produs, respectiv carnea de cal, nu pune în pericol sănătatea oamenilor, dacă se obţine în abatoare autorizate, este controlată din punct de vedere sanitar veterinar şi este comercializată în locuri autorizate.