/Autoritatile daneze exclud posibilitatea ca focarul E.coli sa fie in Danemarca

Autoritatile daneze exclud posibilitatea ca focarul E.coli sa fie in Danemarca

Direcţia daneză pentru alimentaţie a exclus marţi ca focarul bacteriei Escherichia coli enterohemoragică (E.coli), care a cauzat 14 decese în Germania şi a afectat şi persoane din alte ţări, să se afle în Danemarca, potrivit agenţiei spaniole de presă EFE.

‘Nu există nicio urmă a periculoasei bacterii în probele de castraveţi danezi pe care Direcţia pentru alimentaţie i-a analizat la sfârşitul săptămânii’, se menţionează în comunicatul difuzat marţi de autorităţile daneze. De aceea nu există nimic care să arate că sursa gravei infecţii provocate de E.coli ar fi castraveţii danezi, potrivit comunicatului.

Testarea castraveţilor danezi proveniţi de la doi producători s-a realizat la cererea autorităţilor germane, care au exprimat suspiciuni cu privire la posibila contaminare a castraveţilor.

Danemarca îşi menţine recomandarea de a nu se consuma castraveţi cruzi proveniţi din Spania, nici roşii, salată şi castraveţi cruzi din nordul Germaniei.

Periculoasa bacterie a infectat 14 danezi în ultimele zile, dintre care 13 s-au contagiat în timpul şederii în Germania iar în cazul celuilalt nu se cunoaşte sursa, potrivit ultimelor date difuzate de Institutul de Serologie Naţional.