/Atletism: Campionatele Nationale de maraton vor avea loc pe 9 octombrie

Atletism: Campionatele Nationale de maraton vor avea loc pe 9 octombrie

Nicolae Curta, vicepreşedinte al Federaţiei Române de Atletism (FRA), a anunţat miercuri, că întrecerile Campionatelor Naţionale de maraton vor avea loc la data de 9 octombrie, în cadrul celei de-a patra ediţii a Maratonului Internaţional Bucureşti.
”Dacă ne gândim la aspectul aleargă pentru sănătate, acest maraton are rost pentru toată lumea. Dacă ne gândim, din punctul de vedere al Federaţiei Române de Atletism, deja lucrurile sunt de cu totul altă factură. În sensul că ne interesează performanţa”, a declarat oficialul FRA pentru Agerpres.
În continuare, el a precizat că în toamna lui 2011 se doreşte adoptarea unor măsuri pentru ameliorarea traseului, aşa încât performanţele să fie cât mai bune, înregistrate la acest maraton.


”Dacă timpii, pentru profesionişti vorbesc sunt mai buni, atunci şi atracţia pentru participarea alergătorilor de peste hotare o să fie mai mare”, a mai spus Nicolae Curta.
El a estimat că 60-70 alergători profesionişti de maraton vor lua startul la Naţionalele din 9 octombrie. Vicepreşedintele FRA a mai menţionat: ”Noi ne dorim să vină şi maratonişti consacraţi, cei care de-a lungul timpului au adus valoare maratonului românesc. Mă refer aici la atleta Constantina Diţă. Deşi are o anume vârstă, ea este capabilă de performanţe şi mai departe. Să nu uităm că atleţii sunt în an preolimpic, în pregătirea Jocurilor Olimpice de vară din 2012. În măsura în care acest maraton poate să fie benefic pentru planul de pregătire, ca mijloc de evaluare a stadiului de pregătire, sigur, există un interes ca sportivii să participe la acest maraton”.