/Asocierea dintre cafea si sandvis, devastatoare pentru sanatate

Asocierea dintre cafea si sandvis, devastatoare pentru sanatate

Sunt multe persoane care preferă să îşi înceapă ziua cu un sandviş şi o cafea fierbinte, dar cercetători de la Universitatea Guelph Humber din Toronto (Canada) susţin că această combinaţie este extrem de periculoasă pentru sănătate, relatează în ultimul său număr The Globe and Mail.

Astfel, consumul de cafea după un aliment gras, precum şunca sau ouăle prăjite, sau un sandviş tip fast-food poate ridica nivelul zahărului din sânge chiar şi în cazul unei persoane perfect sănătoase la parametrii unui bolnav de diabet, au constatat ei în urma unor experimente.

Despre faptul că alimentele grase provoacă salturi la nivelul zahărului din sânge se ştia deja. Cafeaua în asociere cu acest tip de produse dublează efectul negativ, susţin cercetătorii canadieni, explicând că grăsimile saturate obstrucţionează diminuarea procentului de zahăr în sânge. Cafeaua chiar şi băută la câteva ore după ingestia unor alimente grase este nocivă pentru că efectul acestora este unul de lungă durată în organism, mai avertizează ei.