/Arges: Reuniune pentru Strategii si Programe in domeniul Sanatatii a USL

Arges: Reuniune pentru Strategii si Programe in domeniul Sanatatii a USL

Reprezentanţi ai asociaţiilor profesionale ale medicilor, asistenţilor medicali, pacienţilor şi farmaciştilor participă timp de două zile, alături de specialişti din cadrul PSD, PNL şi PC, la Reuniunea pentru Strategii şi Programe în domeniul Sănătăţii a USL, ale cărei lucrări încep joi, la Piteşti.
“PSD a lansat această iniţiativă de a avea un schimb de opinii, împreună cu colegii de la ACD, referitor la ideile strategice pe care ne dorim să le putem include în viitorul program de guvernare. (…) Dincolo de mesajul politic, vrem să transmitem un mesaj profesionist. De aceea vor participa la această întrunire atât reprezentanţi politici, dar şi oameni care lucrează, sunt beneficiari sau acţionează în diverse zone ale sistemului de sănătate”, a declarat doctorul Alexandru Rafila, vicepreşedintele Departamentului de Sănătate al PSD.


După o primă întâlnire programată joi seară, participanţii la acţiune se vor reuni vineri dimineaţă în amfiteatrul Muzeului Judeţean Argeş, unde vor avea loc dezbaterile pe secţiuni.
Temele de dezbatere vor viza structura sistemului de sănătate şi atribuţiile instituţiilor implicate, sursele de finanţare, structurarea unui pachet social de sănătate, accesul pacienţilor la serviciile medicale şi valorificarea resurselor umane din sistem.
Moderatorii sesiunilor de dezbateri vor fi preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, preşedintele PSD Argeş, Constantin Nicolescu, vicepreşedintele Departamentului de Sănătate al PSD, doctorul Alexandru Rafila, şi vicepreşedintele PSD Argeş, doctorul Dan Manu.