/Arges: Noua adulti si patru copii, internati cu toxiinfectie alimentara

Arges: Noua adulti si patru copii, internati cu toxiinfectie alimentara

Nouă adulţi şi patru copii din localitatea argeşeană Berevoeşti au fost internaţi, joi, cu simptome specifice unei toxiinfecţii alimentare, la spitalele din Câmpulung Muscel şi Piteşti.
Cele 13 persoane au fost transportate iniţial la spitalul din Câmpulung Muscel, şapte dintre ele fiind internate în secţia de boli infecţioase, potrivit unor surse medicale. În cazul altor şase pacienţi, printre care şi cei patru copii cu vârsta mai mică de cinci ani, s-a decis transferul la Spitalul de Pediatrie din Piteşti.


Pacienţii au primit tratament perfuzabil şi le-au fost recoltate probe biologice pentru analize, starea lor fiind stabilă.
Din primele verificări efectuate de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, toate cele 13 persoane au consumat tobă, cumpărată în seara zilei precedente de la un magazin din localitatea de domiciliu. Magazinul a fost identificat şi au fost recoltate probe din produsul suspect, în urma analizelor de laborator urmând să se stabilească dacă acesta a fost sursa îmbolnăvirii.