/Arges: Fetita de trei ani, batuta si alungata de propria mama, ar putea ajunge intr-un centru de plasament

Arges: Fetita de trei ani, batuta si alungata de propria mama, ar putea ajunge intr-un centru de plasament

Fetiţa în vârstă de trei ani din Curtea de Argeş, bătută şi alungată din casă de mama ei, ar putea fi scoasă din mediul familial şi internată în regim de urgenţă într-un centru de plasament, în urma anchetei declanşate marţi de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Argeş.
“Se pare că nu este prima dată când mama procedează astfel. (…) Colegii mei se află la faţa locului şi, împreună cu autorităţile locale, vor stabili dacă se impune sau nu scoaterea acestui copil din mediul familial. După părerea mea, situaţia este destul de gravă şi cred că s-ar impune scoaterea copilului din mediul familial”, a declarat directorul DGASPC Argeş, Adrian Macovei.


Din primele verificări efectuate de asistenţii sociali a reieşit că fetiţa, născută în urma relaţiei mamei sale cu un bărbat căsătorit, a mai fost bătută şi alungată din casă. În plus, femeia de 25 de ani, care în prezent este din nou însărcinată, nu mai lucrează şi consumă frecvent băuturi alcoolice.
Poliţiştii au început o anchetă în acest caz în urma unui apel la 112, care semnala că o fetiţă în vârstă de trei ani şi patru luni a fost dată afară din casă în cursul nopţii, a anunţat marţi purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş, comisar şef Dănuţ Dinu.
“La faţa locului s-a deplasat un echipaj de siguranţă publică şi patrulare, care a stabilit faptul că, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, femeia de 25 ani din comuna Sârbii-Măgura, judeţul Olt, cu reşedinţa în Curtea de Argeş, şi-a lovit fiica minoră şi a alungat-o din locuinţă”, a declarat comisar şef Dănuţ Dinu.
Fetiţa abuzată a fost transportată la spitalul din Curtea de Argeş, unde a fost examinată şi s-a stabilit că prezintă un traumatism cranio-cerebral acut închis cu hematom în regiunea occipitală şi hematom minor în regiunea parietală dreaptă.
Pe numele mamei a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, rele tratamente aplicate minorului şi punerea în primejdie a unei persoane aflate în imposibilitate de a se îngriji.