/Arges: Elev operat de urgenta dupa ce a fost batut de un coleg

Arges: Elev operat de urgenta dupa ce a fost batut de un coleg

Un copil de 12 ani, elev la şcoala generală din comuna argeşeană Albota, a fost operat de urgenţă la Spitalul de Pediatrie din Piteşti, după ce a acuzat că se simte rău în urma bătăii primite de la un coleg.
Potrivit declaraţiilor familiei victimei, conflictul a avut loc pe 25 martie, la şcoală, când un coleg cu un an mai mare l-ar fi lovit pe băiatul de 12 ani pe hol, în timpul unei pauze. Copilul lovit nu le-a spus nimic părinţilor, dar în seara zilei de 28 martie a început să se simtă rău şi a fost transportat la spital, unde în cursul nopţii a fost supus unei intervenţii chirurgicale.


Potrivit medicului Vasile Stan de la Spitalul de Pediatrie din Piteşti, copilul prezenta în momentul internării sindrom scrotal acut şi torsiune de testicul.
“A fost necesară o intervenţie chirurgicală de urgenţă, altfel, dacă se întârzia intervenţia, se putea ajunge până la extirparea unui testicul”, a declarat doctorul Stan.
Agentul principal Laura Folea, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş, a precizat că victima, care în urmă cu mai mulţi ani a suferit o operaţie de hernie, a început să se simtă rău după ce a primit o lovitură în zona inghinală.
“În acest caz a fost deschis un dosar de cercetare penală pentru vătămare corporală gravă, însă presupusul agresor nu poate răspunde penal, având doar 13 ani”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş.
Conducerea unităţii de învăţământ a deschis de asemenea o anchetă în acest caz, urmând să stabilească împrejurările în care s-a produs agresiunea şi sancţiunile care se impun.