/Arges: Adolescent de 17 ani retinut pentru lovituri cauzatoare de moarte

Arges: Adolescent de 17 ani retinut pentru lovituri cauzatoare de moarte

Un adolescent de 17 ani din comuna argeşeană Miceşti a fost reţinut, miercuri, sub acuzaţia de lovituri cauzatoare de moarte, el fiind suspectat că a agresat un tânăr de aceeaşi vârstă, care ulterior a decedat.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş, comisarul şef Dănuţ Dinu, adolescentul a recunoscut că a avut o altercaţie cu victima, în noaptea de 24 spre 25 aprilie, în incinta unei discoteci din oraşul Mioveni. Agresorul, care susţine că în momentul producerii incidentului era în stare de ebrietate, le-a declarat anchetatorilor că l-a aşteptat pe celălalt tânăr la ieşire şi l-a lovit cu palma peste faţă, iar acesta a căzut cu capul pe ciment.


Suspectul a fost reţinut pentru 24 de ore pe bază de ordonanţă, procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş urmând să decidă dacă va fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.
Procurorii şi poliţiştii din Argeş au început cercetările pe 26 aprilie în cazul morţii unui adolescent de 17 ani din oraşul Mioveni, după ce medicii legişti au stabilit existenţa unei relaţii de cauzalitate între un hematom cranian descoperit cu ocazia efectuării necropsiei şi deces.
Adolescentul fusese găsit mort în ziua precedentă în apartamentul familiei sale din Mioveni, a cărui uşă era încuiată prin interior.
“În ziua de 25 aprilie, Dispeceratul Apeluri de Urgenţă 112 a fost sesizat de S.O., de 35 de ani, din oraşul Mioveni, cu privire la faptul că fiul său nu răspunde la telefon, uşa apartamentului fiind încuiată pe interior. Echipa operativă s-a deplasat la faţa locului, constatând că pe patul din dormitorul apartamentului, în poziţia orizontală, cu faţa în sus, se afla cadavrul unui tânăr identificat ca fiind S.R.A,. în vârstă de 17 ani”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş.
Iniţial, pe corpul tânărului nu au fost observate urme de violenţă, dar în urma necropsiei efectuate la Serviciul de Medicină Legală din Piteşti a fost descoperit un hematom cranian care ar fi putut cauza decesul.