/Arges: Actiune de constientizare a efectelor etnobotanicelor

Arges: Actiune de constientizare a efectelor etnobotanicelor

O acţiune de conştientizare a efectelor negative ale consumului de produse etnobotanice s-a desfăşurat sâmbătă, în centrul municipiului Piteşti, la iniţiativa Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională, în parteneriat cu Consiliul Judeţean (CJ) Argeş.
Peste 300 de voluntari de la zeci de instituţii de învăţământ au participat la un marş prin centrul municipiului, însoţiţi de majorete şi acompaniaţi de muzică de fanfară.
Trecătorii au avut posibilitatea să voteze împotriva consumului de substanţe etnobotanice şi a “magazinelor de vise”, rezultatul scrutinului ad-hoc urmând să facă parte dintr-un studiu sociologic privind consumul de droguri.


“Mă bucură implicarea elevilor voluntari, pentru că ei pot determina alegerea unui mod de viaţă sănătos. Prin atitudinea lor responsabilă, pot sensibiliza persoanele implicate în consumul şi traficul de droguri, în cele mai multe cazuri colegi şi prieteni în căutare de senzaţii tari”, a apreciat vicepreşedintele CJ Argeş, Simona Bucura Oprescu.
Programul acţiunii a mai inclus o expoziţie de artă găzduită de Teatrul “Al. Davila”, spectacole teatrale susţinute de elevi, precum şi cu o serie de competiţii sportive.
Potrivit organizatorilor, prin această acţiune s-a dorit angrenarea ca voluntari a elevilor din toate formele de învăţământ, precum şi promovarea sportului ca o alternativă la alegerea unui mod de viaţă alterat de droguri.