/Argeş: A doua intoxicaţie colectivă în două zile la o fabrică de confecţii

Argeş: A doua intoxicaţie colectivă în două zile la o fabrică de confecţii

Mai mulţi angajaţi ai unei fabrici de confecţii din comuna argeşeană Bascov au avut nevoie de îngrijiri medicale, marţi, în urma unei intoxicaţii cu o substanţă neidentificată, după ce un incident similar s-a produs în urmă cu o zi.
Şase femei au fost preluate de ambulanţe şi transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti după ce au acuzat o stare generală de rău.

La locul incidentului s-au deplasat reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Argeş, care au dispus ca cei peste 100 de angajaţi ai fabricii să plece acasă până când vor fi identificate şi eliminate cauzele intoxicaţiei.
Un incident similar s-a produs în urmă cu o zi la aceeaşi fabrică, 20 de persoane, majoritatea femei, având nevoie de îngrijiri medicale. Angajaţii societăţii au declarat atunci că au simţit un miros suspect, apoi unii dintre ei au început să se simtă rău, prezentând simptomele unei intoxicaţii.
La faţa locului au fost solicitate echipele de intervenţie ale societăţilor de gaz şi apă-canal, pentru a depista sursa substanţei, însă verificările s-au încheiat fără niciun rezultat. Inspectorii ITM Argeş au luat atunci măsura suspendării activităţii până la finalizarea anchetei, dar conducerea societăţii a decis reluarea lucrului marţi dimineaţă. AGERPRES-FOTO PE FLUX/(AS – George Onea)