/ArcelorMittal deruleaza lucrari de reparatii si investitii la furnale

ArcelorMittal deruleaza lucrari de reparatii si investitii la furnale

ArcelorMittal Galaţi derulează lucrări ample de mentenanţă şi investiţii la furnale, fiind pentru prima dată în istoria combinatului când se organizează operaţiuni de reînzidire la două furnale în paralel, a declarat, luni, pentru AGERPRES, directorul de imagine al ArcelorMittal Galaţi, Dorian Dumitrescu.
Dumitrescu a precizat că operaţiuni importante de mentenanţă se derulează la Furnalul 3 iar Furnalul 5, practic, se reconstruieşte.
‘Toate aceste lucrări se fac folosind tehnologii de ultimă oră, cu sprijinul specialiştilor din Grup şi aplicând măsuri severe de securitate şi sănătate în muncă’, a declarat directorul general al ArcelorMittal Galaţi, Thierry Le Gall.


Pentru Furnalul 5-care, de fapt, va fi un furnal nou, urmând să fie repornit în luna octombrie – se derulează lucrări ample de investiţii, în stadii diferite de realizare, cum ar fi montarea blocurilor carbonice, consolidarea platformei de turnare, construirea unei noi platforme pentru gurile de vânt – care va permite, în premieră, lucrul cu echipamente motorizate – repararea grinzii skip, lucrări la cawpere, construirea unui turn nou de răcire forţată, reparaţii la turnul nr. 3 de răcire naturală şi altele.
În paralel, se realizează lucrările de reparaţii de la Furnalul 3, care includ înlocuirea unui număr important de elemenţi de răcire de la cuvă şi etalaj, schimbarea echipamentului de încărcare, torcretarea manuală a cuvei, etalajului şi pântecelui, după efectuarea acoperirii încărcăturii cu materiale refractare, înlocuirea a patru ansamble de insuflare, a tuturor gurilor de vânt şi răcitoarelor Jumbo precum şi numeroase alte lucrări electrice, de automatizări şi la instalaţii.
‘Suntem încrezători că acest proiect se va încheia cu succes, fără întârzieri şi că repornirea în parametri a Furnalului 3 va avea loc la mijlocului lunii iunie. Obiectivul este ca – folosind aceste două echipamente – să obţinem o producţie de fontă lichidă în parametri normali de securitate şi fiabilitate. Ambele proiecte sunt în conformitate cu programările aprobate. Impactul pentru producţia din aval, cum ar fi pentru cea a laminoarelor, a fost limitat prin aducerea din Grup de slab-uri de calitate’, a afirmat Dumitrescu.
El a adăugat că este organizată o reparaţie minoră şi pe termen scurt şi la Furnalul 4, care se află, acum, spre sfârşitul perioadei de exploatare şi care trebuie să asigure producţia, alături de Furnalul 3, până la repornirea noului Furnal 5, în octombrie. În timpul opririi, securitatea gazului va fi asigurată prin injectarea de azot inert în conducte.
ArcelorMittal acoperă aproximativ 10 la sută din producţia mondială de oţel, are o capitalizare de piaţă de aproximativ 90 miliarde euro şi 330.000 de angajaţi, în peste 60 de ţări. Compania este prezentă în 27 de ţări din Europa, Asia, Africa şi America, pe toate pieţele-cheie ale industriei siderurgice. În România, ArcelorMittal deţine unităţi de producţie la Galaţi, Iaşi, Roman şi Hunedoara.