/Arad: Solutii in vederea asigurarii asistentei medicale pentru locuitorii comunei Gurahont

Arad: Solutii in vederea asigurarii asistentei medicale pentru locuitorii comunei Gurahont

Preşedintele Consiliul Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu, s-a întâlnit, la solicitarea autorităţilor publice locale din comuna Gurahonţ, cu factorii responsabili din sistemul sanitar din judeţ pentru a identifica soluţiile privind asigurarea accesului locuitorilor din această comună la actul medical după transformarea spitalului în azil de bătrâni.
Soluţiile erau necesare pentru ca atât oamenii din Gurahonţ, cât şi cei din localităţile învecinate să beneficieze de un act medical de calitate, iar pe de altă parte să fie păstrată şi destinaţia medicală a clădirii spitalului, inclus pe lista unităţilor medico-sanitare propuse pentru a fi transformate în aziluri de bătrâni.


‘În urma discuţiilor, cea mai viabilă variantă este aceea ca personalul medical să rămână în Gurahonţ, în cadrul secţiei de radiologie a laboratorului, dar şi la camera de gardă, care ulterior va deveni Centru pentru Primire Urgenţe. De asemenea, CJ Arad va repartiza o ambulanţă performantă din punct de vedere medical Centrului Medical Gurahonţ’, a declarat duminică, pentru AGERPRES, Nicolae Ioţcu, preşedintele CJ Arad.
Potrivit sursei citate, inclusiv această întâlnire, care a avut loc sâmbătă, dovedeşte faptul că principalul scop al administraţiei judeţene este acela de a găsi cele mai bune soluţii pentru cetăţeni, însă nu trebuie ca spitalul să fie confundat cu un centru social, spitalele trebuind să facă act medical.
‘În urma discuţiilor purtate în cadrul întrunirii, cred că am găsit cea mai bună variantă pentru Spitalul din Gurahonţ. Rămâne ca administraţia locală să înţeleagă momentul în care ne aflăm, rolul reformei din sistemul sanitar. Cred că şi cadrele medicale din Gurahonţ înţeleg că dorim binele fiecăruia, dar pe primul loc se află cetăţenii, care trebuie să beneficieze de un act medical de calitate’, a spus Nicolae Ioţcu, preşedintele CJ Arad.
La discuţii au fost invitaţi să participe, între alţii: Gheorghe Domşa, director CAS Arad; Constantin Cătană, director executiv al DSP Arad; Bogdan Totolici, directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad; dr. Gheorghe Nini, manager judeţean al Programului Naţional de Control al TBC; Monica Puticiu, medic-şef al SMURD Arad; reprezentanţi ai CJ Arad, responsabili cu reorganizarea sistemului medical din judeţ; reprezentanţi ai CL Gurahonţ.