/Arad: Pregatirea unitatilor de invatamant in vederea inceperii noului an scolar, in atentia Prefecturii

Arad: Pregatirea unitatilor de invatamant in vederea inceperii noului an scolar, in atentia Prefecturii

Toate unităţile şcolare din judeţul Arad vor fi verificate, începând de joi, până pe 8 septembrie, în vederea începerii în cele mai bune condiţii a noului an şcolar.
În acest sens, printr-un ordin de prefect, în judeţul Arad s-au constituit echipe mixte alcătuite din reprezentanţi ai Prefecturii, Direcţiei de Sănătate Publică şi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean pentru verificarea stadiului lucrărilor de construcţie şi de reabilitare a unităţilor de învăţământ.


Totodată, controalele vor viza asigurarea de către consiliile locale a fondurilor necesare pentru desfăşurarea în bune condiţii a activităţii şcolare, inclusiv în ceea ce priveşte încălzirea cu combustibili, dar vor fi urmărite şi protecţia unităţilor şcolare, a siguranţei elevilor şi a personalului didactic, precum şi condiţiile igienico-sanitare în toate unităţile de învăţământ din judeţ.
”Posturile de poliţie locală din localităţile controlate vor participa alături de reprezentanţii unităţilor administrativ – teritoriale şi conducerile din şcoli, în vederea analizei modului de asigurare a protecţiei în unităţile şcolare”, a declarat, joi, pentru AGERPRES, prefectul Laurenţiu Călin Bibarţ.