/Arad: A 17-a editie a Scolii de vara `prof. Jean Montreuil`, la UVVG

Arad: A 17-a editie a Scolii de vara `prof. Jean Montreuil`, la UVVG

Cea de a 17-a ediţie a Şcolii de vară internaţională francofone “profesor emerit Jean Montreuil”, cu tema “Patologie şi farmacologie moleculară. Biotehnologii”, se desfăşoară în aceste zile la Universitatea de Vest “Vasile Goldiş” din Arad.
După cum a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, prof. univ. dr. Aurel Ardelean, ediţia din acest an a şcolii de vară este organizată de UVVG, împreună cu Universitatea de Ştiinţe şi Tehnologii din Lille 1, Universitatea Lille Nord şi Universitatea Paris – Est Creteil – Institutul Mondor, Universitatea Liberă din Bruxelles, Institutul Naţional de Cercetare şi Dezvoltare în Ştiinţe Biologice din Bucureşti şi Institutul de Ştiinţe ale Vieţii din cadrul UVVG din Arad, sub egida Academiei de Ştiinţe din Paris şi a Academiei Române.


Potrivit lui Ardelean, la manifestare participă specialişti în domeniul patologiei şi farmacologiei moleculare din întreaga ţară, doctoranzi, precum şi studenţi care sunt interesaţi de aceste cursuri pentru pregătirea lor ulterioară.
În memoria profesorului emerit Jean Montreuil, decedat în mod tragic anul trecut la Arad, chiar în timpul desfăşurării precedentei ediţii a şcolii de vară, Colegiul director al şcolii doctorale a hotărât ca reuniunea să poarte numele omului de ştiinţă.
“La ediţia din acest an participă peste 100 de persoane. Ediţia din acest an are un specific inedit, în sensul că, pe lângă prelegerile susţinute de lectori din Franţa şi România, are un caracter practic, aplicativ, prin aceea că se vor efectua lucrări aplicative în cadrul Institutului de Ştiinţe ale Vieţii de la UVVG. În premieră, în cadrul tematicii, am dat posibilitatea lectorilor să prezinte nu teme cu aspect general, ci teme practice, legate de o anumită cercetare ştiinţifică de care se ocupă”, a afirmat prof. univ. dr. Aurel Ardelean.
El spune că se doreşte în acest fel să se aducă în această şcoală de vară “spiritul de cercetare, de noutate, spiritul cercetătorului care descoperă în permanenţă aspecte legate de farmacologie şi patologie interpretate din punctul de vedere al mecanismelor moleculare”.