/Arabia: regele Abdallah operat cu succes (casa regala)

Arabia: regele Abdallah operat cu succes (casa regala)

Regele Abdallah al Arabiei Saudite, în vârstă de 87 de ani, a fost operat din nou cu succes într-un spital din Riad, potrivit unui comunicat de luni al casei regale, citat de AFP.

‘Operaţia cauzată de o întindere a ligamentului stabilizator din jurul vertebrei a treia s-a desfăşurat cu succes’, potrivit comunicatului difuzat de agenţia oficială Spa.

Suveranul saudit a fost supus anul trecut, în Statele Unite, la doua operaţii, din cauza unei hernii de disc. Casa regală anunţa marţea trecută că suvernaul suferă din nou de probleme cu spatele şi că urma să fie operat la Riad.

Regele Abdallah a fost operat în noiembrie 2010, la New York, de hernie de disc, complicată de un hematom. La începutul lunii decembrie, a suferit o a doua intervenţie chirugicală, după care şi-a petrecut perioada de convalescenţă în Maroc, începând din 22 ianuarie 2011. La 23 februarie, s-a întors în ţară, după o absenţă de trei luni, pentru a gestiona din nou afacerile regatului.

Spitalizarea monarhului în străinătate şi vârsta sa au alimentat speculaţiile privind viitorul ţării, un actor-cheie în politica din Orientul Mijlociu şi principalul exportator de petrol din lume.