/Aproape 30.000 de persoane mor anual in Germania din cauza infectiilor spitalicesti

Aproape 30.000 de persoane mor anual in Germania din cauza infectiilor spitalicesti

Aproape 30.000 de persoane mor în fiecare an în Germania din cauza infecţiilor contactate în spitale, de două ori mai mult decât estimările anterioare, potrivit unui număr de trei organizaţii medicale, relatează site-ul thelocal.de.

Cotidianul Bild scrie de un raport înaintat unei comisii parlamentare de către trei organizaţii principale medicale care concluzionează că estimările anterioare din anii ’90 privind incidenţa infecţiilor spitaliceşti, precum cea cu stafilococ, sunt depăşite.

Raportul a fost realizat de Societatea germană pentru igiena în spitale, Societatea pentru igienă, medicina mediului şi medicină preventivă şi Asociaţia federală a medicilor din serviciile de sănătate publică.

Analiza a fost înaintată comisiei de sănătate din parlamentul federal, Bundestag, care organizează audieri, luni, asupra unor posibile legi de îmbunătăţire a igienei în spitale.

Raportul concluzionează că estimările anterioare, rezultate în urma unei analize realizate în anii ’90, au fost optimiste. Datele precedente nu luau în considerare numărul mare de cazuri de infecţii neînregistrate şi trebuie ca acestea să fie revizuite în creştere, se precizează în noul raport.

Potrivit estimărilor anterioare, numărul cazurilor de infecţii pe an ar fi fost între 400.000 şi 600.000, însă noul raport susţine că trebuie luate în considerare ‘un număr minim de 700.000 de cazuri’ pe an.

Estimarea privind decesele apărute într-un an din cauza infecţiilor contractate în spitale (între 7.500 şi 15.000) trebuie de asemenea revizuite în creştere. Noua estimare este de ‘aproape 30.000 de cazuri fatale’ pe an, se mai arată în raport.