/Apel de proiecte in valoare de 60 milioane lei pentru solutii de e-sanatate, lansat de MCSI

Apel de proiecte in valoare de 60 milioane lei pentru solutii de e-sanatate, lansat de MCSI

Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale /MCSI/ a lansat, la nivel local, apelul de proiecte privind implementarea de soluţii de e-sănătate, bugetul alocat fiind de 60 de milioane lei, a anunţat, joi, instituţia.
Potrivit sursei citate, noul apel face parte din operaţiunea Operaţiunea 3.2.4 ‘Susţinerea implementării de soluţii de e-sănătate şi asigurarea conexiunii la broadband, acolo unde este necesar’.
Bugetul total alocat este de 60 milioane lei, iar valoarea maximă a finanţării nerambursabile este de şase milioane lei pentru parteneriate şi 1,6 milioane lei pentru restul solicitanţilor eligibili.
Totodată, valoarea minimă a finanţării acordate este de 500.000 lei.


Scopul acestei operaţiuni constă în dezvoltarea serviciilor medicale prin implementarea unui sistem informatic integrat, asigurând accesul cetăţenilor şi personalului medical la servicii informatice de tip e-sănătate.
Beneficiarii eligibili sunt unităţi sanitare publice cu paturi, cu personalitate juridică proprie (unităţile sanitare publice cu paturi reprezintă instituţii care asigură populaţiei asistenţă medicală, spitale publice care pot asigura permanenţă prin medici), precum şi parteneriate între minimum trei unităţi sanitare publice cu paturi şi cu personalitate juridică proprie, definite mai sus.
Înregistrarea propunerilor de proiect se realizează online pe site-ul MCSI, la secţiunea Fonduri, începând cu data de 12 mai a.c. şi până pe 8 iulie 2011, ora 14:00.
În termen de maxim cinci zile lucrătoare de la înregistrarea online, solicitantul trebuie să depună dosarul complet la sediul MCSI cu respectarea tuturor detaliilor cuprinse în Ghidul solicitantului pentru această operaţiune.