/ANUNT – Precizari ale Societatii Romane de Pneumologie Pediatrica

ANUNT – Precizari ale Societatii Romane de Pneumologie Pediatrica

Societatea Română de Pneumologie Pediatrică (SRPP) a revenit, la solicitarea AGERPRES, cu date corecte referitoare la mortalitatea provocată de pneumonie în rândul copiilor, precizările SRPP rectificând datele conţinute în comunicatul transmis luni, 25 iulie, şi difuzat de AGERPRES, în aceeaşi zi.

Potrivit SRPP, statistica din comunicatul transmis luni către presă, intitulat ‘În România, 3 copii mor la fiecare minut din cauza pneumoniei’, este valabilă la nivel mondial şi nu la nivel de ţară.

”Conform studiului ‘Global, regional, and national causes of child mortality in 2008: a systemic analysis’, avându-i ca autori pe Black R, Cousens S, Johnson H, publicat în Lancet în 2010, 1.575.257 de copii cu vârsta mai mică de 5 ani au murit în 2008 din cauza pneumoniei. În regiunile sub-dezvoltate, rata mortalităţii din cauza pneumoniei depăşeşte 50% în rândul copiilor mai mici de 5 ani. În România, rata mortalităţii are un nivel crescut, o treime din decesele copiilor sub 5 ani sunt produse de pneumonie, procent ce rămâne ridicat comparativ cu alte ţări din regiune (Polonia sub 5%, Slovacia 11%, Ungaria aproximativ 7% sau 7-8% in Rusia)’, menţionează SRPP în precizarea transmisă, miercuri, AGERPRES.