/Antreprenorii romani care au castigat batalia cu criza

Antreprenorii romani care au castigat batalia cu criza

Anca Vlad, care detine farmaciile Catena, familia Marcu, actionarul majoritar al MedLife, Sorin Gavrila si Cristinel Lungu, fondatorii distribuitorului Simba Invest, Constantin Toma (Grup Romet Buzau) si Dragos Paval (Dedeman) sunt antreprenorii români care au învins criza majorându-si afacerile cu rate cuprinse între 45 si 110% în perioada 2008-2010, scrie marţi Ziarul financiar.
Datele anuarului ‘Cei mai mari jucatori din economie’ arata ca în cei doi ani de recesiune, în care PIB-ul a scazut cu 10%, iar insolventele au devenit marea încercare a businessului antreprenorial românesc, câteva companii controlate de oameni de afaceri locali au apasat pedala extinderii si au câstigat cotă de piata.


Dedeman Bacau si-a dublat reteaua de magazine si a deschis 12 unitati în ultimele 30 de luni, extindere care a dus vânzarile companiei la 360 mil. euro anul trecut.
Tot extinderea a determinat dublarea vânzarilor farmaciilor Catena sau ale clinicilor MedLife.
Pe de alta parte, Constantin Toma, care controleaza holdingul Romet din Buzau, se numara printre putinii industriasi români care nu s-au confruntat cu scaderi abrupte de vânzari în aceasta perioada.
Anuarul ZF, lansat marţi, în cadrul evenimentului “Cei mai mari jucatori din economie – companii care au învins criza. Lectiile crizei pentru urmatoarea perioada de crestere economica”, organizat de ZF în parteneriat cu PricewaterhouseCoopers, la BNR, aflat la a sasea editie, scaneaza din 2006 economia locala si a surprins evolutia a peste 700 de companii în anii de crestere, dar si în perioada de recesiune.