/Ancheta la Ambulanta Brasov va mai dura cateva zile

Ancheta la Ambulanta Brasov va mai dura cateva zile

Cercetarea declanşată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov la Serviciul de Ambulanţă, în urmă cu două zile, este în plină desfăşurare şi va mai dura, a declarat joi, pentru AGERPRES, prim-procurorul Sanda Mateş.
”Dosarul este deschis pentru abuz în serviciu. Se fac cercetări, deocamdată ancheta este la început şi cu siguranţă va mai dura câteva zile bune”, a precizat Sanda Mateş.

Procurorii fac cercetări cu privire la un contract de colaborare încheiat între Serviciul de Ambulanţă Braşov şi firma privată Asistenţa SOS SRL, un serviciu de ambulanţă şi consultaţii la domiciliu înfiinţat la începutul acestui an.

În baza acestui contract de colaborare, minimum şapte curse pe zi de la Serviciul de Ambulanţă erau direcţionate către Asistenţa SOS SRL, care are contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, iar pacientul nu plătea niciun cost suplimentar pentru serviciile acordate de firma privată de ambulanţă.

Reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă susţin că totul s-a făcut legal, în baza Legii 95, potrivit căreia serviciile private de ambulanţă pot încheia contracte de colaborare cu serviciul public de ambulanţă.
Totodată, lipsa de personal a făcut ca Serviciul de Ambulanţă să funcţioneze cu 5 – 6 echipaje faţă de 10 anul trecut, în condiţiile în care solicitările sunt în creştere.

Ministerul Sănătăţii prin purtătorul său de cuvânt a anunţat zilele trecute că va începe, în cel mai scurt timp, o anchetă la Serviciul de Ambulanţă Braşov pentru a clarifica problemele apărute în urma încheierii acestui contract.