/Alimentele ar putea fi vândute în curând în ambalaje comestibile

Alimentele ar putea fi vândute în curând în ambalaje comestibile

O echipă de cercetători americani ar fi pus la punct un material biodegradabil şi comestibil, care ar putea fi utilizat la fabricarea sticlelor şi recipientelor pentru produse alimentare, scrie 7sur7.be.
Profesorul David A. Edward, cercetător şi inginer în biologie medicală la Universitatea Hravard, ar fi realizat, împreună cu echipa sa, un material biodegradabil rezistent, care ar putea înlocui plasticul. Materialul va putea, potrivit OCWWeekly, să fie cojit şi chiar mâncat. Se pare că în laborator s-au realizat deja o cutie de gaspacho cu aromă de roşii, o sticlă de suc de portocale cu aromă de portocale sau un o cutie de vin cu gust de struguri.

Secretul unui astfel de aliaj ar consta în efectul forţei electrostatice, care face ca particulele alimentare să se aglomereze, formând un material solid. Cu timpul urmează să se lanseze un aparat care să invite consumatorul să realizeze el însuşi propriile recipiente biodegradabile. O asemenea tehnologie ar putea rezolva problema reciclării plasticului şi ajuta regiunile unde nu există uzine performante în domeniu să gestioneze această problemă. AGERPRES