/Alergiile au un efect protector impotriva unui tip de cancer cerebral

Alergiile au un efect protector impotriva unui tip de cancer cerebral

Cu cât o persoană este mai alergică, cu atât este mai mic riscul de a face gliom, tip de tumoare localizată în creier, afirmă o echipă de cercetători americani, citaţi de site-ul passionsante.be.

Specialiştii au analizat datele referitoare la 420 de pacienţi care sufereau de gliom, pe care le-au comparat cu cele de la 600 de persoane sănătoase. Intenţia lor era să depisteze frecvenţa şi tipul alergiilor (sezoniere, la praf, animale, medicamente, alimentaţie, etc.) întâlnite la cele două grupuri.

‘Studii anterioare puseseră în evidenţă o legătură între alergii şi riscul de gliom’, spune prof. Bridget Mac Carthy de la Universitatea Illinois. ‘Lucrările noastre confirmă faptul că alergiile au un rol protector şi am ajuns la concluzia că, cu cât o persoană este alergică la mai mulţi agenţi, cu atât este mai protejată’, riscul reducându-se cu până la 34%. Explicaţia este că ‘există o relaţie între sistemul imunitar al persoanelor alergice şi riscul de gliom’, spune Bridget Mac Carthy. ‘Pentru a înţelege mecanismul implicat în dezvoltarea tumorilor la creier, este esenţială realizarea unui studiu complet asupra alergiilor şi utilizării antihistaminicelor, cu identificarea marcărilor biologici’, încheie ea.