/Alba: In spitalele din judet nu se fac interventii chirurgicale la ochi

Alba: In spitalele din judet nu se fac interventii chirurgicale la ochi

Pacienţii din judeţul Alba care necesită intervenţii chirurgicale oftalmologice sunt nevoiţi să se deplaseze la clinicile din Cluj Napoca, Sibiu sau Tîrgu Mureş, în condiţiile în care secţia de specialitate din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia nu este dotată cu echipament pentru blocul operator.
În acest context, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Alba, Ion Dumitrel, va supune aprobării consilierilor judeţeni, în şedinţa ordinară din această lună, alocarea a 1,66 milioane de lei pentru dotarea cu aparatură medicală şi instrumentar a Spitalului Judeţean de Urgenţă.


Cea mai importantă sumă va fi alocată pentru dotarea secţiei de oftalmologie. Aici va fi achiziţionat echipament de specialitate pentru blocul operator şi pentru sala de consultaţii. Astfel, pacienţii vor putea să se trateze la Alba Iulia şi nu vor mai nevoiţi să se deplaseze la Cluj sau Tîrgu Mureş pentru intervenţiile chirurgicale la nivelul ochilor.
Dotări importante se vor face şi în secţia de urologie, unde achiziţionarea unui sistem videoendoscopic va duce la diversificarea categoriei de afecţiuni tratate.
De asemenea se are în vedere cumpărarea unui ecograf Doppler cu imagistică 4D şi substanţă de contrast, dar şi a altor echipamente de specialitate, precum injectomat, defibrilator, audiometru sau aparate de ventilaţie mecanică.
‘Nu ne propunem să facem transplanturi la spitalul din Alba Iulia, dar nu mi se pare normal ca pentru o operaţie la ochi să trebuiască să mergi până la Cluj, de exemplu. Avem medici pricepuţi, care au calificarea şi experienţa necesară pentru a face aceste operaţii, dar care nu au cu ce lucra. În scurt timp, vom avea aici dotarea tehnică necesară pentru a trata aceste afecţiuni’, a declarat, miercuri, Ion Dumitrel.
Prin alocarea acestor bani, suma totală investită în acest an în modernizarea şi dotarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia se va ridica la peste 5,2 milioane de lei, bani folosiţi atât pentru achiziţionarea de echipamente şi aparatură, cât şi pentru renovarea şi modernizarea unor secţii, precum cea de oncologie, dermatologie sau boli infecţioase.