/Alba: Doi raniti, intr-un accident cu parapanta, la Rimetea

Alba: Doi raniti, intr-un accident cu parapanta, la Rimetea

Două persoane au fost rănite, duminică, la Rimetea, în Munţii Trascăului, într-un accident cu parapanta, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Unirea” Alba.
Cei doi tineri din Cluj, care s-au prăbuşit cu parapanta, după ce s-au lovit în aer unul de celălalt, prezintă suspiciuni de fractură de coloană, motiv pentru care un elicopter SMURD s-a deplasat la faţa locului pentru a-i transporta la o clinică din Târgu Mureş.
Unul dintre tineri a suferit şi o fractură la nivelul antebraţului, potrivit şefului Serviciului Public Salvamont Alba, Lucian Forda.


Tinerii, de 28 şi 29 de ani, au fost transportaţi pe targă şi cu o maşină a Salvamont circa un kilometru, până la locul de unde urmau să fie preluaţi de către elicopter.
Se pare că cei doi au decolat cu parapanta la scurt timp unul faţă de celălalt, iar apoi s-au lovit în aer, la o înălţime de circa 10-15 metri, de unde s-au prăbuşit.
În zonă, în urma apelului care a anunţat accidentul, au fost trimise şi o ambulanţă şi un echipaj SMURD al Detaşamentului de Pompieri Aiud.
Tot la Rimetea, în urmă cu aproape o lună, un bărbat în vârstă de 41 de ani, din Turda, judeţul Cluj, a fost grav rănit după ce s-a prăbuşit cu parapanta, de la câţiva metri înălţime, în zona ‘Sub Pădure’.
Sute de practicanţi ai zborului cu parapanta vin anual la Rimetea pentru a face acest sport. Cei mai mulţi provin din judeţul Cluj.