/Alba: Afectiunile respiratorii, in scadere

Alba: Afectiunile respiratorii, in scadere

Monitorizarea afecţiunilor respiratorii la nivelul judeţului Alba în ultima săptămână relevă faptul că numărul afecţiunilor respiratorii a scăzut comparativ cu săptămâna precedentă, se arată într-un comunicat transmis miercuri AGERPRES de Direcţia de Sănătate Publică (DSP).
Astfel, cazurile de infecţii ale căilor respiratorii superioare au scăzut cu peste 500 faţă de ultima săptămână din octombrie, când s-au înregistrat aproape 2.500 de îmbolnăviri. Pacienţii diagnosticaţi cu pneumonie au fost în schimb mai mulţi, 355 faţă de 339, din care 60 au necesitat spitalizare.


Grupa de vârstă cu cele mai multe cazuri de afecţiuni respiratorii este cea cuprinsă între 15 şi 49 ani, iar numărul cel mai mare de internări se înregistrează în rândul copiilor cu vârstă cuprinsă între 2 şi 4 ani.
În acelaşi timp, doar aproximativ 400 de vaccinuri antigripale din cele peste 4.700 distribuite medicilor de familie din Alba au fost administrate în prima săptămână a campaniei de vaccinare antigripală, în contextul scăderii numărului de afecţiuni respiratorii înregistrate în judeţ. Până în prezent nu a fost semnalat niciun caz de gripă sezonieră, se arată în comunicatul semnat de purtătorul de cuvânt al DSP Alba, Cristina Galoş.