/Ajutoare de stat de 4,93 milioane euro pentru doua societati comerciale

Ajutoare de stat de 4,93 milioane euro pentru doua societati comerciale

Ministerul Finanţelor Publice /MFP/ a aprobat luni ajutoare de stat în valoare de 4,93 milioane de euro pentru două societăţi comerciale, care vor implementa proiecte de investiţii ce vor crea 108 locuri de muncă, potrivit datelor publicate de MFP.
Finanţările au fost aprobate în cadrul Programului pentru susţinerea de proiecte mari de investiţii iniţiale, derulat de Ministerul Finanţelor Publice, care are ca obiectiv dezvoltarea regională, în baza schemelor de ajutor de stat instituite prin mai multe hotărâri de guvern din anii 2007-2008.


În baza acestor scheme de ajutor de stat, Ministerul Finanţelor Publice a aprobat până în prezent ajutoare de stat în valoare de 314,41 milioane euro pentru susţinerea a 21 de proiecte mari de investiţii, în valoare de 1,179 miliarde euro, în domenii precum producţia de autovehicule şi componente pentru autovehicule, cercetare – dezvoltare în sectorul auto, producţia de componente pentru microirigaţii, producţia de componente pentru industria aeronautică, producţia de vagoane pentru călători, producţia de componente pentru extracţia petrolului, componente pentru industria aeronautică, producţie din mase plastice, prelucrarea cărnii de pasăre, turism şi clinici medicale.
Aceste proiecte de investiţii creează 6.358 locuri de muncă. Beneficiarii acestor finanţări nerambursabile de la bugetul de stat sunt şapte companii cu capital autohton şi 14 companii cu capital străin, care activează pe piaţa din România.
În anul 2011 au fost semnate 10 acorduri de finanţare în baza schemei de ajutor de stat privind asigurarea dezvoltării economice durabile.