/Airbus isi dezvaluie viziunea despre avionul viitorului

Airbus isi dezvaluie viziunea despre avionul viitorului

Pasagerii avioanelor din 2050 vor fi capabili să le citească copiilor de acasă poveşti înainte de culcare sau să participe la întâlniri virtuale de afaceri la 10.000 de metri deasupra solului, susţine Airbus, care şi-a prezentat viziunea asupra avionului viitorului înaintea show-ului aviatic de la Paris, de săptămâna viitoare, relatează Daily Telegraph în ediţia de marţi.

Compania şi-a imaginat un avion în care, indiferent de cât ar fi plătit călătorii pe bilet, aceştia s-ar simţi răsfăţaţi în interiorul lui. De fapt, clasele vor intra în istorie; vor exista în schimb zone personalizate, adaptate cerinţelor pasagerilor individuali.

De asemenea, călătorii nu se vor mai simţi ‘prizonieri’ într-un tub întunecat, ci vor avea partide de vederi panoramice ale cerului şi ale lumii de jos.

Oboseala resimţită de pasageri în timpul zborului va fi şi ea de domeniul trecutului, în condiţiile în care avionul va fi dotat cu un spaţiu de ‘vitalizare’, care le va permite oamenilor să-şi ‘reîncarce bateriile’, ca să ajungă odihniţi la destinaţie.

Starea de bine va fi îmbunătăţită cu ajutorul aromaterapiei, ceea ce va face ca aerul stătut din interiorul avionului să fie înlocuit de unul plin de arome, la care se adaugă antioxidanţi şi vitamine.

De asemenea, nu va mai exista un scaun-tip pentru toţi pasagerii, ci unul potrivit corpului lor. Scaunele nu vor aplica doar acupunctura, ci se vor folosi de căldura generată de pasageri pentru a asigura o parte din energia necesară aeronavei.

Airbus crede, de asemenea, că avionul viitorului nu va mai fi izolat de sol, ci va exista o zonă interactivă care va folosi holograme pentru ca pasagerii să poată juca, spre exemplu, o partidă de golf virtual sau chiar să probeze haine într-o cabină de probă virtuală.

Datorită utilizării de materiale noi, avionul va fi mai uşor, va consuma mai puţin combustibil şi va fi cu mult mai puţin poluant decât aeronavele de azi.