/ADR Sud Muntenia: Finantarea nerambursabila contractata prin Regio se ridica la 1,5 miliarde lei

ADR Sud Muntenia: Finantarea nerambursabila contractata prin Regio se ridica la 1,5 miliarde lei

Un număr de 127 de contracte de finanţare, cu o valoare nerambursabilă solicitată de 1,524 miliarde lei, au fost semnate în cadrul Regio (Programul Operaţional Regional) şi al planurilor de dezvoltare urbană, până în 10 mai 2011, potrivit unui comunicat al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia.
La ADR Sud Muntenia au fost depuse 866 de proiecte, prin care se solicită finanţare nerambursabilă prin Regio, Planul Integrat de Dezvoltare Urbană pentru Polul de Dezvoltare (PIDU) – Municipiul Piteşti, PID-ul Polului de Creştere Ploieşti şi Planuri Integrate de Dezvoltare Urbană pentru 12 centre urbane.
Pentru Planuri integrate de dezvoltare urbană, Sub-domeniul Poli de creştere, valoarea totală a asistenţei nerambursabile solicitate este de aproximativ 25,90 milioane de euro. Pentru Sub-domeniul Centre urbane, valoarea totală a asistenţei nerambursabile solicitate este de aproximativ 91,22 milioane de euro.


Prin proiectele depuse pentru reabilitarea şi modernizarea reţelei de drumuri judeţene, străzi urbane, inclusiv construcţia şi reabilitarea şoselelor de centură, valoarea totală solicitată este de aproximativ 241 milioane de euro.
Sumele nerambursabile solicitate prin proiectele pentru reabilitarea/modernizarea/echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate se ridică la aproximativ 48,72 milioane de euro, iar pentru reabilitarea/modernizarea/dezvoltarea şi echiparea infrastructurii serviciilor sociale la aproximativ 22,97 milioane de euro.
Valoarea finanţării nerambursabile solicitate pentru îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă este de 41,155 milioane lei, iar pentru reabilitarea/modernizarea/dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă de 101,86 milioane de euro.
Pentru dezvoltarea durabilă a structurilor de sprijinire a afacerilor de importanţă regională şi locală, asistenţa financiară nerambursabilă solicitată este de aproximativ 52,59 milioane de euro, iar pentru sprijinirea dezvoltării microîntreprinderilor se ridică la aproximativ 73,35 milioane de euro, din care 22,63 milioane euro reprezintă valoarea solicitată de proiectele în rezervă.
Prin proiectele pentru restaurarea şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, precum şi crearea/modernizarea infrastructurilor conexe a fost solicitată asistenţă financiară nerambursabilă de aproximativ 94,53 milioane de euro, iar pentru crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterea calităţii serviciilor turistice finanţarea nerambursabilă solicitată este de aproximativ 63,36 milioane euro.