/Activitatea sexuala practicata ocazional prezinta riscuri cardiace

Activitatea sexuala practicata ocazional prezinta riscuri cardiace

Ca orice activitate fizică, relaţiile sexuale, dacă sunt practicate ocazional, prezintă un adevărat risc cardiac, arată un recent studiu american, citat de site-ul maxisciences.com.

O echipă de cercetători americani de la Tufts Medical Center din Boston şi de la Harvard a analizat mai multe studii, realizate pe circa 6.000 de pacienţi, pentru a observa legătura dintre o activitate fizică sau sexuală neregulată şi creşterea riscurilor cardiace în timpul sau imediat după o relaţie sexuală sau o activitate fizică ocazională.

‘Accidentele cardiace grave sunt legate în mod semnificativ de activitatea sportivă şi sexuală episodică. Legătura este atenuată în cazul persoanelor care au un nivel crescut de activitate fizică obişnuită’, explică cercetătorii într-un studiu apărut în Journal of the American Medical Association.

În medie, riscul unei crize cardiace este de 3,5 ori mai mare în cursul unei activităţi fizice episodice decât în stare de repaos. În cazul unei activităţi sexuale ocazionale, factorul de risc este de 2,7. Cercetătorii recomandă, prin urmare, practicarea regulată a activităţii fizice, arătând că, pentru fiecare oră de efort fizic suplimentar pe săptămână, riscul unei crize cardiace scade în medie cu 45%, iar cel de moarte subită prin stop cardiac, cu 30%.